FOLLOWER

28 Februari 2014

Pesanan khusus untuk semua

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


gambar hiasan
Pesanan ini khusus untuk semua anak-anak yang masih kecil.  Bagi seorang umi ini sudah pasti tidak akan pernah jemu menitip pesan buat anak-anaknya.  Juga pesanan ini pastinya amat berguna buat umi walaupun umi sudah dewasa sangat.

Sebagai seorang ibu walau sekecil mana anak atau sebesar manapun anaknya pesanan demi pesanan tidak akan pernah lekang di bibirnya.  Seringkali pesanan itu akan diiringi doa berkarung.









Pesanan ringkas buat anak-anak, semoga mengerti dan memahami intipatinya;

Wahai anak-anakku! Tuntutlah ilmu! Sesungguhnya, walaupun kini kalian masih kecil, kelak kalian akan menjadi orang-orang besar. Adakah yang lebih buruk daripada seorang yang sudah tua renta lagi bodoh?  ('Urwah bin az-Zubair)

Sekian adanya.  Pesanan ini pastinya akan berulang dan terus berulang.


suka duka pentas dunia
yangbaik.blogspot.com


$$$

27 Februari 2014

Dari mana datangnya dosa

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Dari mana datangnya dosa.

Tanpa kita sedari, dari seketul daging di dalam mulut yang tidak bertulang turut menyumbang dosa kepada kita.  Walaupun lidah itu lembut dan tidak bertulang tetapi ia amat berat dan mampu memberi sumbangan besar kepada kita.

Sumbangan yang baik mampu mendatangkan pahala dan bakal mengiringi kita ke syurga.  Oh Tuhan! mampukah aku ke syurgamu sedangkan lidahku sering memberatkan dosaku.

Sumbangan yang jahat dari lidah mampu mengheret pemiliknya ke neraka.   Oh Tuhan! sungguh aku tidak sanggup menanggung siksa nerakamu.

Semoga apa juga yang pernah kita lakukan... mampu membawa kita ke dalam jannah kekal abadi.  Oh Tuhan! kurniakan ku taubat.  Ampunkan dosa-dosaku.  Sesungguhnya Engkaulah pengampun dosa-dosa besar.

Petikan hadis yang ringkas dan pendek ini, memberi makna yang amat besar dalam kehidupan seharian kita.

Kebanyakan dosa manusia muncul dari lidahnya.  (HR Tabarani)

Oh Tuhan! yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.

Sekian adanya.


suka duka pentas dunia
yangbaik.blogspot.com


$$$

26 Februari 2014

Rabu Tanpa Kata | Sayang Umi

Assalamualaikum dan selamat sejahtera




posted from Bloggeroid

Rabu Tanpa Kata | Berita hari ini

Assalamualaikum dan selamat sejahtera






suka duka pentas dunia

posted from Bloggeroid

Semalam di Hotel UiTM Shah Alam

Assalamualaikum dan selamat sejahtera




Gambar ini tidak diambil di Hotel UiTM tetapi di Dewan Seri Iskandar pagi tadi.

Agak lama juga tidak bersiaran melalui bloggeroid. Hari ini setelah berjauhan dari 'pc' dan ada pula masa maka bertemankan notesmart... sempat ambil masa untuk terus menulis ringkasan sejarah peribadi.

Jam sudahpun menunjukkan angka 12:40 am, maka tarikh pula dengan sendirinya bertukar ke 26/02/2014, Rabu. Masa untuk tidur tinggal lebih kurang 6 jam saja. Kerana jam 8:30 pagi nanti perlu hadir ke Bengkel Ekspo Selangkah.

Pada 25/02/2014, Selasa telah diadakan Majlis Kemuncak Bulan Inovasi 2013. Banyak kejutan dan memberi banyak makna sebenarnya dalam melebarkan layar khidmat dan ikrar diri.

Semoga yang terbaik buat semua. Terima kasih tidak terhingga di atas penghargaan dan perhatian.



Suka duka pentas dunia.

posted from Bloggeroid

25 Februari 2014

Ada apa dengan pujian

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Ada apa dengan pujian

Bukan hendak mempersoalkan pujian yang diterima.  Tetapi untuk mengingatkan diri sendiri supaya tidak mudah terpengaruh dengan pujian.  Lantas untuk lebih menguatkan jati diri, sebaik saja terima pujian ucaplah Allhamdulillah ; segala pujian hanya bagi Allah.

Andainya kita terleka dengan pujian yang diberikan... kelak dibimbangi kita akan kecewa yang teramat sangat bila mengetahui ada orang yang mencela kita.  Celaan itu tidak semestinya datang dari orang yang memuji tetapi orang lain yang tiada kaitan dengan pujian.

Pada pandangan aye sendiri, tidak salah untuk memberi pujian di atas kejayaan atau kebolehan rakan kita.  Tetapi pujian itu hendaklah ikhlas datang dari hati yang suci bukan pujian itu kerana ada tujuan yang tidak baik.  Tidak salah juga untuk kita menerima pujian tetapi hendaklah penerimaan pujian itu diiringi dengan rasa rendah diri dan perhambaan kepada Allah.

Semoga setiap pujian yang kita terima datang dari lubuk hati yang suci.



suka duka pentas dunia


$$$

24 Februari 2014

Pengawas yang memerhati ucapan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Bersabar dalam setiap ucapan.  Gambar hiasan


Ucaplah yang baik-baik semoga mampu memberi manfaat kepada diri sendiri dan manusia sejagat.  Tiada guna memaki hamun hanya untuk kepuasan diri tetapi akhirnya memakan diri.

Mudah-mudahan kita terlepas dari perbuatan dan perbualan yang sia-sia serta melalaikan.


Tiada suatu ucapanpun yang diucapkannya melainkan ada di dekatnya malaikat pengawas yang selalu hadir. (QS. Al Ahzab: 70)


suka duka pentas dunia
yangbaik.blogspot.com


$$$

Antara Amanah, Bicara dan Tetangga

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Corak hiasan


23 Februari 2014

Segmen Saya Nak Tudung Syria Superb

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Hari minggu yang santai... sementara menunggu idea datang mencurah-curah apa kata layan dulu segmen tudung Syria yang dianjurkan oleh Nabila Biela.

Superb!!!

Nak menyertai senang sangat... klik bada banner di bawah. 


!Assalamualaikum!





segmen ni berlangsung selama 3 hari sahaja...dan pada hari Selasa ni akan diumumkan pemenang, tolong promote abis-abisan untuk menang 2 helai tudung excusive ini!!





suka duka pentas dunia
yangbaik.blogspot.com


$$$

Hentikan penipuan kerana anda tidak tahu

Assalamualaikum dan selamat sejahtera




Janganlah Anda tertipu dengan banyaknya amal ibadah yang telah Anda lakukan, karena sesungguhnya Anda tidak mengetahui apakah Allah menerima amalan Anda atau tidak

(Hasan Al Bashri)




suka duka pentas dunia


$$$

22 Februari 2014

Rumah di dasar syurga

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Corak hiasan


Aku jamin rumah di dasar surga bagi yang menghindari berdebat sekalipun ia benar, dan aku jamin rumah di tengah surga bagi yang menghindari dusta walaupun dalam bercanda, dan aku jamin rumah di puncak surga bagi yang baik akhlaqnya.
(HR Abu Daud)




suka duka pentas dunia
yangbaik.blogspot.com


$$$

21 Februari 2014

Jumaat yang cemerlang

Assalamualaikum dan selamat sejahtera




Jumaat yang cemerlang.  
Alhamdulillah, hari ini pagi tadi telah selamat berlangsungnya majlis penyampaian hadiah bagi pertandingan menulis puisi sempena bulan inovasi 2013.

Bakawali kembang malam

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Bunga Bakawali.  sumber google
Bakawali kembang malam
Harumnya menusuk kalbu
Melintas lalu menyerlah waktu
Sekian lama menyepi meyimpan bau

Bakawali pemalu kembangnya satu
Diamnya menyuntik menyusun waktu
Melayar dedaunan di ombak waktu
Diamnya sepi ombak membatu

Bakawali kembang malam
Wangiannya menawan nak dara merindu
Umpama pungguk jenuh menunggu
Kembangnya bakawali terubat rindu

Nukilan:  yangbaik |  210202014 | 8.20 am


suka duka pentas dunia


$$$

20 Februari 2014

Selamat tinggal bosan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Bosan menunggu?  Gambar hiasan

Ucaplah selamat tinggal kepada bosan??!!
Tidak sukar menyatakan selamat tinggal kepada bosan
Kerana bosanlah yang menyebabkan hidup kita tidak keruan

Orang mukmin yang bagaimana

Assalamualaikum dan selamat sejahtera





Bukanlah seseorang dikatakan mukmin jika ia suka mencela, melaknat dan berkata-kata keji.
(HR Tirmidzi)

19 Februari 2014

Menilai semula hati dan perasaan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



kesibukan tugas yang kadang-kadang membosankan

Sudah lewat malam begini baru berkesempatan update blog.  Memang agak lewat berbanding sebelum ini masa untuk untuk menulis dalam blog memang awal.  Paling lewatpun biasanya sekitar jam 9.00 malam.  Hampir-hampir juga tadi tidak jadi nak menulis kerana menantikan anak-anak tidur.  Selagi mereka tidak lelap mata jarang sangat dapat menulis dengan tenang.  Bukan kerana gangguan ...

Segmen : Pencarian Bloglist Bulan March

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Assalamualaikum .
Apa Khabar !



Setelah sekian lama tidak buat segmen ni , hari ni tercetus pulak idea simple nak buat segmen untuk cari bloglist baru . Kalau dulu tira buat segmen jom bersahabat . Kali ni tira nak kekalkan niat nak mencari bloglist  bagi setiap bulan . 

Dan segmen untuk kali ni adalah untuk bloglist bagi bulan hadapan , bulan March ! Jom lah join . Just buat entry je okeyyy . Entry pn dah siap . Just tinggal copy dan paste ! Ini semua idea bernas kkak Mia lahh . hehe . Senang dan Simple kan ?.

1. Buat entry bertajuk ' Segmen : Pencarian Bloglist Bulan March'
2. Copy coding entry dan paste .
3. Submit dibahagian komen okeyy .

Segmen ini akan berlangsung sehingga akhir bulan February . Dan bloglist akan diterbitkan awal bulan March . Join Dulu okeyy .

p/s:  berminat untuk join ??? sila klik SINI.
Terima kasih.


suka duka pentas dunia
yangbaik.blogspot.com



$$$

Rabu Tanpa Kata | Mengapa sukar kemaskini blog

Assalamualaikum dan selamat sejahtera




18 Februari 2014

Tugas mendesak yang tidak menentu

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Sibuk dengan anak-anak
memang tidak boleh dielakkan.
Sibuk macam mana sekalipun
kerenah anak-anak tetap kena layan.  Gambar hiasan

Hari yang sibuk.  Macamlah tiada hari yang tidak sibuk.  Dalam sibuk pun masih sempat lagi berblogging.  
Ambil masa sekejap.

Orang-orang yang beruntung

Assalamualaikum dan selamat sejahtera




Sesungguhnya beruntunglah orang-orang yang beriman, (yaitu) orang-orang yang khusyu' dalam sembahyangnya, dan orang-orang yang menjauhkan diri dari (perbuatan dan perkataan) yang tiada berguna.

(QS. Al Mu'min: 1-3)


suka duka pentas dunia


$$$

17 Februari 2014

Tiga kali peringatan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Gambar hiasan.


Demi Allah, tidaklah seseorang beriman. Demi Allah, tidaklah seseorang beriman. Demi Allah, tidaklah seseorang beriman. Yaitu seseorang yang mana tetangganya tidak merasa aman dengan segala keburukannya.

(HR Bukhari)


suka duka pentas dunia


$$$

Orang yang berakal

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Gambar hiasan

Lisan orang yang berakal muncul dari balik hati nuraninya. Maka ketika hendak berbicara, terlebih dahulu ia kembali pada nuraninya. Apabila ada manfaat baginya, ia berbicara dan apabila dapat berbahaya, maka ia menahan diri.

(HR Bukhari dan Muslim)


suka duka pentas dunia


$$$

16 Februari 2014

Revolusi anak-anak

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Buah hati pengarang jantung.  
Empat permata di hati umi


Revolusi anak-anak.  Buat tajuk bunyinya macam keras dan ganas.  Ini adalah kerana menurut Kamus Pelajar dan Kamus Dewan Edisi keempat, Revolusi membawa maksud perubahan (terutamanya dalam sistem pemerintahan atau dalam sistem sosial) yg dilakukan dengan kekerasan.

15 Februari 2014

Hadiah untuk saling mencintai

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Bekas yang cantik untuk meletakkan 'hadiah' perkahwinan.  Gambar hiasan


Hadiah untuk saling mencintai.  Memang biasa kita dengar.  Dengan cara pemberian hadiah kepada seseorang dapat mengeratkan tali silaturrahim.  Tetapi lihat juga hadiah yang bagaimana.  Kita juga sebenarnya tidaklah sepatutnya sentiasa mengharapkan hadiah daripada orang lain untuk kita sayang atau cinta padanya.

14 Februari 2014

Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 3)

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Salam Melancong!

Setiap kali sally pergi bercuti...blog sally akan adakan GA yang bertujuan untuk memberi cenderahati kepada rakan-rakan blogger...Apa salahnya berkongsi kegembiraan dan kenangan kan..? Untuk percutian kali ni...Sally nak buat GA yang ketiga...sebab tak mampu nak beli souvenirs untuk semua orang ...hihihi...

http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/02/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html

Di saat aku bertelekung

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Di saat aku bertelekung
Sejurus wuduk aminkan doa 
Kain Selubung membalut tubuh
Makenah putih penuh makna bagi wanita
Buat solat lima waktu

13 Februari 2014

Berkata benar

Assalamualaikum dan selamat sejahtera




Seharusnyalah kalian berkata benar, karena perkataan yang benar akan mengantarkan pelakunya kepada amal kebaikan. Dan sesungguhnya amal kebaikan akan mengantarkan pelakunya kepada surga.

(HR Muslim)

Akibat dusta amat menakutkan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Pemandangan alam memberi banyak pengajaran.  Gambar hiasan


 Akibat bercakap tidak benar memang menakutkan.  Kerana hanya melalui percakapan yang tidak benar seperti menipu, bohong boleh membawa kita masuk neraka.

12 Februari 2014

Segmen 12 Jam Bloglist #7 Mialiana.com

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Segmen 12 Jam Bloglist #7 Mialiana.com

Pencarian bloglist bagi bulan Mac dan April 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 12 Februari 2014, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #7 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?


12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 28 Februari 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...


suka duka pentas dunai
yangbaik.blogspot.com


$$$

Rabu Tanpa Kata : Kesedaran Bahaya Denggi

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Kes Denggi Meningkat!!!

  1. Pastikan kawasan setor, longgokan sampah dan longkang dibersihkan dan bebas dari tempat pembiakan nyamuk aedes.
  2. Sila pastikan kerja pembersihan dilaksanakan dengan sempurna.
  3. "Fogging" secara berkala.
  4. Pastikan kawasan rumah dan tempat kerja bebas daripada tempat pembiakan nyamuk aedes.


kurangkan bercakap, lebihkan tindakan


suka duka pentas dunia
yangbaik.blogspot.com




Apa sebenarnya ukuran orang sombong

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


gambar hiasan

Apa sebenarnya ukuran orang sombong?

Adakah melalui gaya bercakap, gaya bertindak, kurang bercakap, muka masam, cakap kasar atau bagaimana yang dikatakan sombong.

11 Februari 2014

Corak Tribal Untuk Wallpaper

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Entri kali ini mempamerkan corak persis tribal.  Corak Tribal mula popular pada awal tahun 2013.  Boleh dikatakan di mana-mana kelihatan corak tribal sama ada pada baju, tudung atau dress.  Pada musim perayaan tahun lepas 2013 kita pasti telah melihat berjenis-jenis pakaian menggunakan corak tribal.  Adakah corak berkenaan akan kembali menjadi pilihan pada tahun 2014?  Sama-sama kita nantikan.

10 Februari 2014

Segmen : Jom masuk bloglist Misya

Assalamualaikum dan selamat sejahtera




Malam-malam sebelum melelapkan mata sambil-sambil blogwalking. Layan dulu Segmen anjuran Rakan Blogger Aimi Syahirah.  

Segmen ini pada asalnya tiada tarikh tutup, tetapi sebentar tadi Aimi umumkan segmen ini akan berlangsung sehingga 16 Februari 2014.  Cepat-cepat siapa yang nak berkenalan dengan model sambilan ini... klik pada gambar di atas.  Join segmen sebegini yang bagusnya dapat menambah kenalan di alam maya.  

Cuma satu sajalah YB nak bagi tahu pada Aimi.  Banner header yang diambil dari blog Aimi tu YB buat secara print-screen, paste pada Paint, crop dan save sebagai nama baru.  YB buat begini kerana tak dapat dapat copy header tu dari blog Aimi, nak dapatkan url link header tu pun tak dapat.  Kena kerja lebih sikit berbanding dengan copy link url.  

YB kurang pasti pula kenapa jadi begini adakah kerana kegagalan tetikus, pad sesentuh atau pada sistem.  

Apa-apa pun semoga yang terbaik.

Sekian adanya.  Terima kasih di atas perhatian.


suka duka pentas dunia


$$$

Kebaikan kepada orang bercakap baik

Assalamualaikum dan selamat sejahtera





Semoga Allah merahmati orang yang baik bicaranya dan meraih kebaikan atau yang diam dan menghindari keburukan.

(Ibnu Mubarak)




suka duka pentas dunia


$$$

9 Februari 2014

Beg sandang untuk 3 orang penting

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


Beg sandang untuk 3 orang penting

3 beg buat insan tersayang.
Dari kiri beg mengaji untuk Irdina, beg mengaji untuk Alif dan beg kerja untuk encik suami.
Semoga menepati citarasa mereka. Sayang semua!!!

Beg sandang untuk 3 orang penting yang istimewa.  Bukan biasa sebenarnya bagi YB untuk menyiapkan 3 unit beg dalam masa 2 hari.  Sememangnya memang tidak pernah dibuat.  Tetapi pada hujung minggu kali ini YB berjaya menyiapkan 3 beg untuk keperluan 3 insan tersayang.  Bukan 3 orang saja yang disayang dalam keluarga ini tetapi ramai lagi tetapi untuk kali ini baru berjaya menyiapkan 3 beg ini untuk kegunaan mereka bertiga.

7 Februari 2014

Jangan abaikan pandangan pertama

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Jangan abaikan pandangan pertama

Entah apa yang dipandang 3 beradik nie.
Gambar hiasan



Jangan abaikan pandangan pertama.  Begitulah kita yang kadang-kadang tidak ambil kisah dengan penampilan dan pandangan orang pada pertama kali berjumpa.  Mungkin juga kerana terpengaruh dengan kata-kata 'Don't judge a book by it's cover' atau Jangan adili buku itu pada kulitnya.  Betultak?

Sebenarnya kita tersilap sedikit sekiranya kita terpengaruh dengan kata-kata itu.

Selalunya ramai yang terlupa

Assalamualaikum dan selamat sejahtera




Setelah ibadah yang wajib, amal yang paling dicintai Allah adalah menggembirakan Muslim lainnya.

(HR Tabarani)



suka duka pentas dunia


$$$

6 Februari 2014

Bunga Kertas berasal dari kertas berwarna

Assalamualaikum dan selamat sejahtera




Bunga kertas yang mekar di laman bonda.
sumber gambar:  Instagram #yangbaik


Bunga kertas berasal dari kertas warna.  Itulah permulaan pengenalan mengenai bunga kertas.  Masih teringat ketika zaman kanak-kanak, selalu siram pokok bunga di laman bonda.  Banyak jenis bunga; bunga kertas, bunga 3 bulan, bunga kekwa bunga rose jepun, juga pokok puding.  

4 Februari 2014

Segmen: My Best Entry Bubblynotes.Com

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



http://www.bubblynotes.com/2014/02/segmen-my-best-entry-bubblynotescom.html
Dah lama sangat kot Bubblynotes.Com tak melancarkan segmen...dan kini Tora datang lagi... ooopsss... salah pula... dan kini dengan ini saya lancarkan segmen ini khas buat rakan2 blogger di luar sana. *_^




Giveaway 5K Dunia sebenar Shida

Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Assalammualaikum, peace upon you.

http://www.duniashida.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
Dijemput semua memeriahkan lagi Giveaway 5K Dunia sebenar Shida (klik banner untuk join) dengan hadiah yang cukup banyak dan lumayan serta syarat sangat mudah. Terima kasih juga kepada para Penaja yang sudi menaja untuk giveaway kali ini dan mereka adalah :
Kategori Blogger : 
Kategori Onlineshop :

3 Februari 2014

IntaNBerliaN Mega Giveaway 2014

Assalamualaikum dan selamat sejahtera




Nampaknya sekali lagi YB join giveaway sebagai sokongan kepada Rakan Blogger.

Amankah kita dari bahaya

Assalamualaikum dan selamat sejahtera




Amankah kita dari bahaya.  Atau lebih tepat adakah kita berasa selamat dari bahaya ketika ini.  Jika itu soalannya, sebahagian besar dari kita akan mengatakan bahawa hidup di dunia ini seperti tidak selamat. Mana mungkin kita berasa amat atau selamat sekiranya saban hari kedengaran kes bunuh, rompakan dan langgar lari.  Semua kejadian yang berlaku di sekeliling kita menjadikan kita rasa tidak selamat.

2 Februari 2014

Mengapa perlu hadir ke Majlis Sepetang Bersama Blogger dan Yeo's 2014

Assalamualaikum dan selamat sejahtera






Majlis Sepetang Bersama Blogger (#SBB) kembali lagi.  Kali ini pada siri ke-3 setelah tahun 2012 dan tahun 2013, #SBB2014 kembali dengan penaja terbesar iaitu Yeo's.  Sudah tentu ianya menjanjikan kelainan tersendiri dan majlis terhebat buat blogger yang menyertai majlis ini. Sebenarnya YB ketika menulis entri ini terasa sungguh gementar dan teruja sangat. Bagaimana pula dengan kalian semua?

Segmen Jom Beramah Mesra

Assalamualaikum dan selamat sejahtera





KLIK
BANNER UNTUK JOIN

Saya Nak Tudung Bawal Rose

Assalamualaikum dan selamat sejahtera





Saya Nak Tudung Bawal Roses


Update:
Entri ini asalnya dikeluarkan malam tadi (1/2/2014).  Tetapi disebabkan kealpaan (terlupa) maka terdapat satu syarat telah tertinggal.  Dan hanya baru hari ini perasan... iaitu YB terlupa nak 'share' gambar dari album tudung bawal.  

YB telahpun share gambar tudung dari album yang disebutkan di atas.  Berikut adalah 'print screen' gambar 'sharing' tudung-tudung berkenaan.


Airis 5


Airis 15

Dua jenis tudung yang telah dikongsikan iaitu, Airis 5 dan Airis 15.  Semoga masih belum terlambat.

Jangan terkejut pula.  YB memang tak pakai tudung bawal tetapi sekiranya berjaya, tudung-tudung berkenaan akan dihadiahkan kepada adik-adik atau kawan-kawan yang memakainya.

Untuk makluman semua segmen ini dijangka berakhir hari ini (2/2/2014).  Jika berkesempatan dan masih ada masa sila klik pada banner di atas untuk mendapatkan keterangan seterusnya.

Terima kasih kepada semua di atas sokongan anda.


suka duka pentas dunia
yangbaik.blogspot.com


$$$

Free topup Mini Giveaway

Assalamualaikum dan selamat sejahtera




Selamat berhujung minggu.

Giveaway lagi?.... Yup seperti biasalah sebagai sokongan kepada Rakan Blogger.  Sementelahan hujung minggu adalah hari untuk santai-santai jadi ambil peluang untuk menyertai giveaway anjuran Cik Akak.