FOLLOWER

5 Mei 2012

13 minggu sudah berlalu

Assalamualaikum

gambar hiasan, sumber google.com


Dalam sedar dan tidak, sudah 13 minggu berlalu.  Hush!  banyak minggu lagi perlu dilalui.  Semoga hari-hari yang mendatang penuh dengan semangat dan kekuatan untuk melaksanakan tugas harian bukan sahaja di rumah tetapi di pejabat juga.

Perasan atau tidak, beberapa catatan sebelum menceritakan beberapa pengalaman berkaitan kehamilan.  Itulah ceritanya nak diceritakan di sini.  Jenuh juga lah mengumpul kekuatan mencari idea.

Buat kawan-kawan, pernah tak tengok anak-anak kecil gigit jari sendiri macam gambar di atas.  Bagi yangbaik sendiri antara percaya dengan tidak kebetulan tu memang ada.  Memang malas nak percaya sangat dengan ungkapan dulu-dulu.  Tetapi inilah hakikatnya.

Cukup dulu di sini, lain kali cerita lagi.

(*!*)

4 Mei 2012

Bukan Pintu sebarang pintu

Assalamualaikum

(gambar hiasan milik peribadi)


Pintu manuju kecerdasan ada empat :
(1) al-khauf (takut),
(2) ar-raja' (harap),
(3) al-mahabbah (cinta)
dan asy-syauq (rindu).
Tiap pintu tersebut memiliki kunci masing-masing.
Melaksanakan ibadah fardhu (wajib) adalah kunci pembuka pintu al-khauf;
melaksanakan ibadah nafilah (sunat) adalah kunci pembuka pintu raja';
cinta, senang dan rindu untuk beribadah adalah kunci pembuka pintu al-mahabbah;
dan senantiasa berdzikir kepada Allah dengan hati dan lisan adalah kunci pembuka pintu asy-syauq.
(Dzun Nun)

(*-*)

3 Mei 2012

Ada apa dengan Alexa Rank dan PageRank

Assalamualaikum dan selamat sejahtera


(sumber:  google.com)

Yangbaik dalam mencari mood dan semangat untuk meningkatkan semula pagerank.  Sekarang ini, disebabkan kemalasan dan kelembapan dalam mengemaskini blog makanya dengan tanpa disedari sejak bila Page Rank dah jatuh menjunam ... tak terkejar rasanya.

Tetapi sayangnya yangbaik tidak berapa mahir dalam nak bercerita mengenai PageRank.  Tetapi yang pastinya bagi setiap blogger PageRank amat perlu untuk meningkatkan populariti dan pengunjung.

So untuk meningkatkan PageRank blogger perlu rajin mengupdate blog.  Bukan sahaja update tetapi hendaklah ada cerita yang memberi erti untuk catatannya.

Sekian.

(^_^)

1 Mei 2012

Ucaplah yang memberi manfaat

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,



Sesungguhnya orang-orang sebelum kalian (dari kalangan para sahabat dan tabi'in) membenci ucapan yang tidak bermanfaat. Mereka mengganggap bahwa semua ucapan termasuk dalam ucapan yang tidak bermanfaat, kecuali tiga hal : (1) membaca al-Qur'an, (2) amar ma'ruf nahi munkar dan (3) pembicaraan seseorang dalam hal yang memang ia harus berbicara tentangnya seperlunya.
('Atha)

.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...